Guido Degroote werkt 14 jaar bij de Steenbakkerijen bij Ploegsteert en doet de sonderingen.

‘Ik ben gestart als onderhoudsmecanicien in de garage voor de bulls en de clarks. In 2013 zochten ze iemand om bij de sondering te helpen die met de camion kon rijden.

Ik vond dit een mooie kans. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot 3 dagen per week alleen gaan sonderen, vergezeld van de vertegenwoordiger van de regio. Met het sondeertoestel voer ik 2 of 3 sondeerpunten uit. Op basis hiervan wordt advies gegeven over welke fundering geschikt is.

Het leuke aan mijn job? Je hebt geen paardenbril op, je zit niet in een hokje. Door continu onderweg te zijn, zie je hoe de bouwwereld en huizen evolueren. Ondertussen heb ik heel wat kleine baantjes in West- en Oost-Vlaanderen ontdekt.’

Wij willen Guido bedanken voor zijn jarenlange inzet!
P1040923

Guido geeft de fakkel door aan Renaat Goemaere.

‘Ik deed eerst 2 jaar de planning bij Prefaxis in Zonnebeke. Toen ik de kans kreeg om de taak van Guido over te nemen, heb ik die met beide handen gegrepen. Mijn bedoeling is om de sondering verder uit te bouwen door te moderniseren en digitaliseren.

Wat mij aanspreekt aan deze job? De eigen verantwoordelijkheid die ik krijg. Ik plan mijn werk zelf van A tot Z: planning, sonderen, verslagen opmaken. Daarnaast is heel de tijd aan mijn bureau zitten niets voor mij. On the road zijn voor de sonderingen en het sociaal contact met de vertegenwoordigers en klanten zorgen voor de afwisseling die ik nodig heb naast de administratieve kant.

Wij wensen Renaat veel succes met zijn nieuwe job!

Advies op maat?

Onze medewerkers dragen graag hun steentje bij door u persoonlijk bij te staan!

Contact