Ploegsteert is een trots Belgisch familiebedrijf. Keramische bouwmaterialen zijn onze passie, al 4 generaties lang. We maken snelbouwstenen en gewelven uit gebakken aarde en we verkopen een divers gamma aan gevelstenen.

Door in te spelen op een veranderende wereld, nieuwe vragen en nieuwe normen is Ploegsteert al bijna een eeuwlang toonaangevend in de sector. Bescheiden, maar altijd vernieuwend.

De Steenbakkerijen van Ploegsteert maken deel uit van de Ploegsteert Groep.

De Ploegsteert Groep is een toonaangevend producent van bouwmaterialen, en omvat 3 bedrijven: de Steenbakkerijen van Ploegsteert, Prefaxis en Douterloigne beton. Elk van hen functioneert als een zelfstandige entiteit met eigen aanspreekpunten en specifieke productkennis:

  • De Steenbakkerijen van Ploegsteert nv (sinds 1922) produceren al 100 jaar keramische bouwmaterialen en bieden ook innovatieve bouwoplossingen aan. Ze maken snelbouwstenen en gewelven uit gebakken aarde en verkopen gevelstenen.
  • Prefaxis nv  (sinds 2012) groepeert onze prefab oplossingen: holle betonwanden en keramische prefab muren.
  • Douterloigne beton nv (sinds 2020) is uw partner in betonnen welfsels.

De familiale groep stelt 224 mensen te werk op 3 productiesites in België. Onze producten worden hoofdzakelijk verdeeld op de Belgische, Franse, Nederlandse markt en in het Verenigd Koninkrijk.